Etusivu Gyrokopterit Lentoveneet PPC:t Henkilökuljettimet Lämpövaatteet Muut tuotteet Linkit Yhteystiedot
 
 
Ajankohtaista
Segway
Fakta
Mallit
Lisävarusteet
Kuvat
Videot
Muuta
Hinnat
Tilauslomake
Muut henkilökuljettimet
Fakta
Mallit
Kuvat
Videot
Muuta
Hinnat
Tilauslomake
Genny sähköpyörätuoli
Fakta
Mallit
Kuvat
Videot
Muuta
Hinnat
Tilauslomake

Haku:

Fakta - Segway

Segway® PT (Personal Transporter) on teknisesti mullistava, kahdella sähkömoottorilla varustettu kaksipyöräinen henkilökuljetin, joka itse säilyttää tasapainonsa hyrräsensorien (gyroskooppisensorien) avulla! Segway on sekä hulvattoman hauska että hyödyllinen laite, joka sopii loistavasti sekä yksityis- että yrityskäyttöön!

 

Käyttö
Muutama esimerkki yksityiskäytöstä: Auton tai bussin korvaaja kaupunkiolosuhteissa (ajansäästö, ympäristöystävällinen sähkömoottori), golfauton tai sähkökärryn korvaaja (golfkäyttöön olemassa oma golfmalli), luontoretket, yleensä liikkuminen sekä ulkona että sisätiloissa, ajamisen hauskuus - Segwayllä ajaminen on todella upeata, ja tuntuu kuin liitelisit maan pinnan yläpuolella!

Muutama esimerkki yrityskäytöstä: Logistiikkayhtiöt, varastot, hotellit, golfkentät, hiihtokeskukset, lentokentät, sairaalat, kirjastot, yliopistot, kaupungit, vuokraustoiminta (leirintäalueet, mikroautoradat, elämyspalvelut ym), viranomaiskäyttö (poliisit, vartijat ym), talonmiehet ja kiinteistönhoitajat, puutarhafirmat, puistonhoitajat ym.

 

                          i2 kaupungissa           Ruotsin poliisi
                                            i2 kaupungissa                                                 Ruotsin poliisi


Historia

Vuonna 2001 amerikkalainen Dean Kamen esitteli ensimmäisen version kehittämästään uudesta henkilökuljettimesta, Segway PT:n. Laite oli mullistava uutuus markkinoilla, koska se oli maailman ainoa kaksipyöräinen henkilöajoneuvo, joka itse pystyi säilyttämään tasapainonsa!

Näin on edelleenkin, mutta vuonna 2006 Generation I mallit korvattiin edelleen kehitetyillä Generation II malleilla. Generation II:ssa on uusi ns LeanSteerTM ohjaustanko ja langaton InfoKeyTM ohjain. Vuonna 2014 markkinoille tuli uudistetut SE-versiot.

 

                                   Dean Kamen           InfoKey       LeanSteer
                                   Dean Kamen                        InfoKey                             LeanSteer

 

Ohjaaminen
LeanSteerTM ohjaustangon ansiosta ohjaaminen on erittäin helppoa ja luonnollista, sillä ohjaustanko kallistuu kehonliikkeiden mukana. Digitaalisella näytöllä varustettu langaton InfoKeyTM ohjain taas helpottaa Segwayn ohjelmointia ja käyttöä, ja kun InfoKeyTM:n ottaa mukaansa kun Segway jätetään parkkipaikalle, kukaan ei pysty sitä käynnistämään ja laite myös hälyttää jos sitä yritetään siirtää.

Segwayn kykyä itse säilyttää tasapainonsa kutsutaan dynaamiseksi tasapainotukseksi (Dynamic Stabilization), ja tämä onkin juuri se ominaisuus johon koko Segwayn idea perustuu. Kun seisot suorana laite pysyy vakaasti paikallaan, jos nojaat eteenpäin se liikkuu eteenpäin ja mitä enemmän eteenpäin nojaat sitä korkeammaksi nousee vauhti (max 20 km/h). Samalla tavalla ohjataan laitetta muihin suuntiin, eli nojaa oikealle ja laite kääntyy oikealle, nojaa vasemmalle ja se kääntyy vasemmalle jne. Sillä voi myös peruuttaa ja kääntyä 360 astetta paikan päällä.


Tekniikka

Laitteen liikkumisesta ja ohjaamisesta huolehtii monimutkainen elektroniikka, koostuen mm kahdesta identtisestä piirikortista, viidestä hyrräsensorista (gyroskooppisensorista) ja kahdesta kiihtyvyyssensorista. Tämän lisäksi laitteessa on kaksi erillistä sähkömoottoria (yksi/pyörä, minkä vuoksi laite pystyy pyörimään paikallaan akselinsa ympäri) ja kaksi litiumioniakkua.

 

                                      Segwayn tekniikka
                                                                       Segwayn tekniikka

 

Laitteen sensorit mittaavat jatkuvasti Segwayn kallistusta eteen/taakse, kallistusta oikelle/vasemmalle (esim. ajettaessa sivusuunnassa rinteessä), kääntymistä oikealle/vasemmalle sekä kiihdytystä/jarrutusta. Nämä sensorit tarkkailevat Segwayn asentoa 100 kertaa sekunnissa, ja takaavat siten turvallisen ja vakaan ajon! Mikäli jostain syystä jokin ohjausjärjestelmän sähköisistä osista vaurioituisi, sen toiminta korvataan välittömästi toisella osalla (hyrräsensoreita on esim. peräti 5 kpl, vaikka kolme riittää laitteen ohjaamiseen) pitäen Segwayn täysin toimintakunnossa, mutta turvallisuussyistä laite kuitenkin sammuttaa itsensä ja ilmoittaa viasta!


Käyttöopastusta

Ostaessasi Segway PT:n meiltä, saat myös tarvittaessa käyttöopastusta!

 

                                                          Ohjaajan todistus
                                                                          Ohjaajan todistus


Muita Segway tuotteita

Segway PT henkilökuljettimien lisäksi Segway valmistaa myös muita 2- ja 4-pyöräisiä erikoiskuljettimia jotka perustuvat samaan teknologiaan kuin Segway PT.

 

 

 
  Oy DG-Products Ab | Rantaharju 8 B 36, 02230 Espoo | 0400-497 440 | info(at)dg-products.fi  
© Copyright Oy DG-Products Ab 2008 - 2018 Design by Studio Obra, Platform by NettiSite