Etusivu Gyrokopterit Lentoveneet PPC:t Henkilökuljettimet Lämpövaatteet Muut tuotteet Linkit Yhteystiedot
 
 
Ajankohtaista
Fakta
Mallit
Lisävarusteet
Kuvat - FIB
Kuvat- Skin
Videot
Artikkelit
Muuta
Hinnat
Tilauslomake

Haku:

Fakta

Lentovene on venerunkoon rakennettu ns trike, eli painopisteohjattu moottoroitu liidin, ja FIB-konsepti syntyi vuonna 1986 kun Polaris Motorsin silloinen omistaja Doi Malingri, joka oli sekä innokas purjehtija että lentäjä (Polaris Motor valmisti jo siihen aikaan tavallisia pyörätrikeja), rupesi miettimään millä tavalla veneilyn voisi yhdistää lentämiseen.

Syntyi idea rakentaa trike venerunkoon, ja ensimmäisissä FIBeissä käytettiin tavallisia kumiveneitä joissa oli pehmeä pohja. Hyvin pian tulivat kuitenkin RIB-veneet, kovine lasikuitupohjineen mukaan kuvioihin. Jo alusta asti käytettiin Lomac Nautican valmistamia kumiveneitä, ja tämä yhteistyö jatkuu vielä tänä päivänä. FIBiä on vuosien varrella kehitelty, ja tänään käytössä oleva RIB-malli onkin jo Lomacin erikoismalli joka on suunniteltu varta vasten FIB-käyttöön. Koneen hauska nimi FIB (Flying Inflatable Boat) on muuten saanut nimensä juuri RIB-veneestä (Rigid Inflatable Boat).

 

FIB

 

Siipi on erittäin nopea ja helppo pystyttää ja tämän vuoksi lentovene voidaan helposti siirtää paikasta toiseen joko pienellä vesijettitrailerilla tai katetulla erikoisvaunulla joka samalla toimii myös säilytystilana.

 

Peräkärry

 

FIB on erittäin turvallinen lentokone ja sillä on suomalainen tyyppitodistus. Se on todellinen jokamiehen lentolaite - ohjaaminen on helppoa ja jokainen oppii lentämään jo parissa tunnissa, vaikkakin lentämiseen tarvitaankin ns moottoroidun liitimen lisenssi johon sisältyy sekä lentokoulutus että teoriatunnit.

Ilmassa FIB on erittäin vakaa ja normaaliolosuhteissa ohjaintangosta voi huoletta päästää irti - kone lentää itsestään vakaasti suoraan eteenpäin. Ilmassa veneen asento siiven alla on sellainen että keula on aina hieman ylempänä kuin veneen takaosa, minkä vuoksi vene veteen laskeutuessa, jo itsestään on oikeassa asennossa, eli vesikosketuksen saa ensimmäisenä peräsin ja takaosa, ja vasta sen jälkeen keula.

Venevarustuksen ansiosta startit ja laskut sujuvat erittäin helposti, ja syvän V-pohjaisen lasikuiturungon ansiosta kone käyttäytyy vedessä täysin samalla tavalla kuin vene. FIBillä voidaan siis myös liikkua turvallisesti kohtalaisessa aallokossa, mikä ei ole mahdollista ponttoonivarustetuilla koneilla.

Kone on 2-paikkainen ja yksin lennettäessä takaistuin on muunneltavissa näppäräksi säilytystilaksi pikkutavaroille ja esim. matkustajan kypärälle. Pilotti saa silloin käyttöönsä erittäin mukavan, korkealla selkänojalla varustetun istuimen, jossa viihtyy pitkilläkin lennoilla.

Lisävarusteena FIB:iin saa myös pyörät jolloin konetta voidaan operoida myös maalta käsin. Veneen irrottamiseen ja pyöräsetin kiinnittämiseen kuluu aikaa vain n. 15-20 min. Tämän lisäksi pyöriin voidaan myös kiinnittää sukset, jolloin konetta voidaan käyttää myös lumella ja jäällä!

 

Wheels

 

Polaris lentovenettä on valmistettu jo todella iso määrä, ja niitä on myyty ympäri maailmaa. Edullinen hinta yhdistettynä turvallisuuteen ja lentämisen helppouteen on nostanut FIBin suosiota vuosi vuodelta, ja lentoharrastuksen piiriin on liittynyt joukko ihmisiä jotka ovat huomanneet kuinka helppoa lentäminen todella voi olla! Voidaankin puhua aivan uudesta lentokonetyypistä - lentoveneestä!

 

 

 
  Oy DG-Products Ab | Rantaharju 8 B 36, 02230 Espoo | 0400-497 440 | info(at)dg-products.fi  
© Copyright Oy DG-Products Ab 2008 - 2019 Design by Studio Obra, Platform by NettiSite